Harm Postema

harm2Sinds mijn 1ste bezoek aan Nicaragua in 2005, heeft dit land en hebben de mensen mij niet meer losgelaten. Dat jaar heeft mijn vrouw Rieneke mij ‘haar’ Nicaragua laten zien. Rieneke heeft in 1999 een vrijwilligersjaar in Masaya gedaan en is daarna regelmatig terug geweest. Ik ben echt getroffen door de armoede. Maar ook de dankbaarheid aan God voor de zegeningen die ze wel hebben en de warmte voor ons.

Hierdoor ben ik ook in de stichting gaan meedraaien en ben inmiddels nog vaker geweest. Een prachtig land en ook met veel tegenstellingen, arm, rijk, mooi, verwaarloosd. Eind 2008 is onverwachts mijn vrouw overleden en kunnen we dit mooie werk niet meer met z’n tweeën doen.

Ik heb Accountancy in Leeuwarden gedaan en werk nu in Drachten en ben daar verantwoordelijk voor financiële rapportages. Dit maakt dat ik in de stichting ook in het financiële comité terecht ben gekomen. Daarnaast werk ik mee aan de Rondzendbrief en andere zaken die voorbijkomen. Meedoen in de Stichting Vrienden Voor Nicaragua vind ik prachtig, om met een groep enthousiaste mensen, over Nederland verspreid, bezig te zijn met een gezamenlijke verbondenheid met broeders en zusters aan de andere kant van de oceaan. Waarbij de verbondenheid in God gevoeld wordt.

© Stichting Vrienden voor Nicaragua 2013   |  Contact   |   Nieuws   |    Doneren