Joël de Baat

joelHey mijn naam is Joël. In de zomervakantie van 2008 ben ik voor het eerst in Nicaragua geweest. Daar ben ik voor 3,5 week op werkvakantie geweest met een jongerengroep uit De Ark in Ede. We hebben meegewerkt aan een bouwproject en hebben daar geholpen bij het bouwen van huizen voor de allerarmsten. Dit hebben wij samen gedaan met de lokale bevolking en een ex-bende uit de hoofdstad Managua. Wij verbleven in Masaya en werkten in San Rafael een plaatsje vlakbij Tipitapa. Deze werkvakantie was zo’n bijzondere ervaring dat ik het besloten had om een jaar later, in 2009, voor een aantal maanden vrijwilligerswerk te gaan doen. Ik heb gewerkt aan de communicatie van de lokale organisatie Indef en heb grafisch vormgeving les gegeven. Ik verbleef in San Rafael Nicaragua en werkte oa in Managua en Masaya.

Toen ik weer in Nederland kwam wilde ik mij blijven inzetten voor Nicaragua en het werk in Nicaragua. Ik ben nu actief in het bestuur van de Thuisfrontcommissie Nicaragua in Ede en in het bestuur van de landelijke Stichting Vrienden voor Nicaragua.

De belangrijkste reden om het werk in Nicaragua te ondersteunen is omdat ik graag iets wil betekenen voor de mensen in Nicaragua. Vanuit mijn geloof vind ik het heel mooi om iets te kunnen betekenen voor de mensen in Nicaragua. Omdat ik geloof dat Jezus Christus voor iedereen hier op aarde is gekomen. Dankzij Hem mag iedereen bij Hem horen. Het verblijf in Nicaragua heeft veel indruk op mij gemaakt. Tijdens deze tijd ben ik heel bewust geworden dat het niet vanzelfsprekend is dat je in rijkdom opgroeit en leeft. Niet iedereen heeft het zo goed als wij in het westen. In Nederland gaat het om of je de hypotheek kan betalen, of je een grotere auto kan kopen, of je dure merkkleding kan kopen, hoe vaak je op vakantie kan gaan, hoe de inrichting van je huis er uit ziet enz. Ik betrap mezelf er vaak op dat ik hier in mee ga, terwijl het allemaal bijzaken zijn. Als je maar te eten hebt en een dak boven je hoofd hebt, meer heb je niet nodig. Ik hoop dat door mijn inzet voor de Stichting Vrienden voor Nicaragua de wereld er stukje beter uit kom te zien en men meer ziet van de liefde van Jezus.

© Stichting Vrienden voor Nicaragua 2013   |  Contact   |   Nieuws   |    Doneren