Andre Moree

andre-grootIn 2002 werd mij gevraagd om voor het eerst een jongerenreis naar Nicaragua te helpen organiseren. Niet zo maar een reis maar een bouwvakantie. Dit alles onder de leiding van Henk en Hannie Minderhoud. We zijn in de zomer van 2003 gegaan en het was afzien voor iedereen: ziekte, hitte, bijna iedere dag hetzelfde voedsel maar het was onvergetelijk voor iedereen. Ik zelf heb daar het woord dankbaarheid leren spellen.

Mensen die zo dankbaar waren dat ze na 7 jaar onder een afdakje geleefd te hebben weer een echt dak boven hun hoofd kregen. Toen ik in 2008 weer terugkwam met weer een bouwgroep uit Ede stonden ze ons gewoon weer op te wachten met dezelfde ontroerende dankbaarheid. De mensen sluit je gewoon in je hart.Als je dan gevraagd wordt om in het bestuur te komen is dat we het minste wat je kan doen voor die mensen waar je zoveel van hebt geleerd en gekregen. Binnen het bestuur ligt mijn aandacht naast de algemene zaken bij de financiële zaken. Dit mede vanwege mijn werk op een accountantskantoor in Barneveld.

Het leuke is dat er steeds weer nieuwe projecten zijn waarbij onze vrienden uit Nicaragua een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Zodat we samen kunnen bouwen in afhankelijk van de grote Bouwmeester.

© Stichting Vrienden voor Nicaragua 2013   |  Contact   |   Nieuws   |    Doneren